10 любопитни факта и съвета при почивка с деца в Гърция

10 любопитни факта и съвета при почивка с деца в Гърция

Много теми се развиват по въпроса как и с какво Гърция превъзхожда Българското Черноморие. Гърците се славят със своята гостоприемност, а с нарастващите цени на почивките изборът къде да почиваме става все по-прецизен.

Десет любопитни факта за почиващите с деца в Гърция.

Гърците обичат децата

Непознати редовно се закачат с децата, а много често дори подаряват шоколадови лакомства. Ходи после обяснявай да не взима бонбони от непознати. Гърция е страна, която обича децата и се стараят малките гости да се чувстват добре.

Храненето е семеен стил 

Порциите са в големи чинии, от които да разсипваш в по-малки.

Комуникацията е лесна дори и с езикова бариера

Персоналът в заведението може да не говори английски, но почти винаги се намира кой да говори български или да се разберете на жестомимичния език.

Не всичко се плаща

Хляб, вода и десерт са комплимент в не туристическите зони.

Времето за почивка не е за пренебрегване

Тишина се пази от 14:00-16:00 следобед, а вечерния час е след 23:00. Често може да се чуе детски смях и игри на гоненица чак до полунощ.

Предвижването по улиците в Гърция

Гърците се движат с малки шумни мотопеди, които досадно бръмчат под отворения прозорец на хотела.

Комари, комари, комари в изобилие

Хората, които посещават Гърция това лято трябва да вземат предпазни мерки срещу ухапвания от комари. Задължително носете със себе си препарат против комари.

Настаняване 

Вилите и семейните хотели са по-популярни от ол инклузив гигантите.

Плажовете в Гърция носят комфорт

Чадъри, шезлонг, шатра, а понякога дори надуваеми атракциони са безплатни на бийч баровете. Консумацията на напитки е по-скоро препоръчителна, но не задължителна. Няма проблем да си донесеш храна от вкъщи на плажа.

С деца на море в Гърция

На обществените плажове никой не те гледа лошо ако детето ти плаче или пръска хората с вода и пясък. Има частни такива, на които не се допускат деца и домашни любимци.

10 най-добри съвета за семейна почивка в Гърция

1. Забавлявайте се на плажа! В близост до Атина и други популярни туристически дестинации има много чудесни плажове.
2. Уверете се, че имате всичките си лекарства със себе си в случай на спешност.
3. Опаковайте дъждобран и чадър, ако ще вали, но не се страхувайте да спрете до някой магазин по пътя към дома и да си купите други дрехи, ако имате нужда от тях.
4. Носете удобни обувки, особено ако ще се разхождате около храмове или други исторически обекти, тъй като те може да не са супер чисти или добре поддържани!
5. Вземете със себе си слънцезащитен крем, дори и в облачни дни! Важно е всички в групата ви да бъдат защитени от ултравиолетовите лъчи, така че никой да не получи слънчево изгаряне.
6. Ако е възможно, наемете велосипеди, вместо да пътувате навсякъде с обществения транспорт – ще се движите повече и същевременно ще спестите пари!
7. Дръжте децата близо до вас.
8. Бъдете внимателни към заобикалящата ви среда през цялото време – не оставяйте нищо ценно след себе си.
9. Не забравяйте за спирките за почивка по време на пътуването – те са важна част от поддържането на всички щастливи и здрави по време на пътуването!
10. Уверете се, че децата ви имат вода за пиене, закуски и носят шапки, когато се разхождате.

А ти къде летуваш семейно, има ли неща, с които Българското Черноморие превъзхожда гръцкото за теб и обратно? Кога предпочитате да пътувате?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *