10-те най-добри летни спорта за деца

10-те най-добри летни спорта за деца

Лятото е едно от най-добрите времена за децата да се занимават със спорт и едновременно с това да се забавляват страхотно. След като училището вече свърши и децата са в лятна ваканция, сега е най-добрият момент да започнат със спорт. Спортът позволява на децата да са по-активни, да създават нови приятелства и изграждат дисциплина. Така че нека просто се впуснем в 10-те най-добри летни спорта за деца!

1. ПЛУВАНЕ

плуване дете

Няма как първото ни предложение да не бъде плуването. Няма нищо по-хубаво от разхлаждащото и в същото време забавно плуване през горещото лято. Основното притеснение за родителите е да не настине детето ако целогодишно послещава плувен басейн, но в случая това притеснение отсъства. Ще споменем и редица предимства: подобрява физическото здраве, по-добра координация, работа в екип, в полза за психическото и емоционално здраве на вашето дете.

2. ВОЛЕЙБОЛ

волейбол момиче

Независимо дали играе в парка, на плажа или в зала, волейболът е приятен и предизвикателен спорт за децата. Волейболът е стахотен, защото може да се играе с приятели или в отбор, което ще засили още повече състезателният дух на детето. Освен че е активен спорт, волейболът възпитава и работата в екип, както и се отразява благоприятно за височината на подрастващите.

3. ФУТБОЛ

футбол деца

Фулболът е отличен вариант за деца, които са много енергични. Това е и първият спорт, който повечето момченца започват да играят. Той е много увлекателен и забавен за децата, защото включва много бягане и ловкост. Във всеки град има много младежки отбори и такива за начинаещи, в които ако има желание детето може да се включи.

4. ТЕНИС

тенис деца

Въпреки че да се научиш да играеш тенис е доста предизвикателно, то може да бъде и приятно. Тенисът е страхотен спорт за игра, защото може да играете сингъл или по двойки или да направите състезание. Недостатък е  малко по-скъпоструващата екипировка и членска карта. Децата, които играят този спорт са много подвижни, физически развити, имат добра координация и развиват бърза реакция и внимание.

5. БЯГАНЕ

бягане дете

Ако нямате възможност за големи инвестиции, бягането като летен спорт за деца е отлично. Единственото, от което се нуждае детето е удобни обувки и много вода. Единственото съображение е ако се бяга на открито да избягвате пиковите часове, когато температурата навън е най-висока, защото тогава бягането може да бъде опасно. С времето детето ще придобие издържливост и дори да продължи с друг спорт ще има добра физическа подготовка.

6. БОЙНИ ИЗКУСТВА

карате дете

Бойните изкуства са друга отлична възможност за практикуване на децата през лятото. Има много различни стилове, от които да избирате и всички те са чудесни за повишаване на активността на децата и за преподаване на дисциплина. Преминаването през различните нива на колани в бойните изкуства е подходящо за децата, защото им дава нещо, за което да работят, което може да бъде изключително мотивиращо.

7. ГИМНАСТИКА

гимнастика дете

Гимнастиката е фантастична за деца от всички възрасти. Има много видове на гимнастиката, така че децата лесно ще намерят тази, която най-много им допада. Гимнастиката е отличен спорт за децата, защото те винаги могат да подобрят уменията си и да научат нови упражнения. Записването на децата ви на гимнастика през лятото също е чудесен начин да победите жегата!

8. БАЛЕТ

балет деца

Балетът е предпочитан от малки и големи, като приемът започва от 3годишни. Със сигурност е много вълнуващо за момиченцата, които за първи път попадат в залата за тренировки и красивите облекла ги карат да се влюбят в балета от пръв поглед. Препоръчва се за деца, които обичат да танцуват. Учи децата на съвършенство, грация и изящество от малки!

9. ТАНЦИ

танци деца

Танците са спорт , който изисква много практика и отдаденост, за да станеш добър. Освен това е обогатяващо и забавно за децата, така че да се научат да танцуват в ранна възраст през лятото е отлична идея. Този спорт е чудесен за поддържане на активност на децата и за среща с нови приятели. Танцът също включва значителен умствен компонент, който често се пренебрегва.

10. БАДМИНТОН

бадминтон деца

Бадминтон е спорт, който е добре известен, но също така и най-непрактикуван, в сравнение с другите ракетни спортове (скуош, тенис, тенис на маса). Това е приятен и полезен спорт, който е добре познат на всяко подрастващо поколение. Най-добрата възраст да започне този спорт е 7 години. Бадминтонът е технически вид спорт, който развива пъргавост, гъвкавост и бързина.

Какъвто и спорт да харесвате ви съветвам да позволите на детето си да избере спорта, който то желае. Най-важната роля на родителя в случая е да осигури емоционална подкрепа на детето си. Нека детето развие състезателният си дух и най-важното, това му носи положителни емоции!

И да не забравяме максимата – Щастливи деца – щастливи родители! Весело лято на всички деца!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *