15 позитивни мисли за живота, от които трябва да се поучите

15 позитивни мисли за живота, от които трябва да се поучите

Когато човек е в затруднение често търси вдъхновяващи мисли и цитати, за да намери подкрепа. Ако се нуждаете от мотивация и вдъхновение, тези 15 позитивни мисли за живота ще ви помогнат да намерите тласъка, от който имате нужда.

1. Най-голямата цел в живота е да бъдете щастливи!

Щастието се крие в малките неща, които обаче често пренебрегваме в ежедневието си. Насочваме вниманието в негативните мисли и в това, което нямаме.

Щастието е състояние на ума и се крие в нашата вътрешна нагласа, а хората, които са щастливи са лесно разпознаваеми – те го излъчват. Щастието не е отсъствие на проблеми, а умението да се справяш с тях. Когато се радваме за нещата, които имаме и сме благодарни за тях, ние ще бъдем завинаги щастливи.

2. Вярата в себе си

Вярата в себе си не ви гарантира успех, но да не вярвате в себе си гарантира провал. В живота оцеляват не най-силните, а тези, които са склони да да се променят според обстоятелствата.

Има 2 важни момента в нашия живот: Единият, е когато се появяваме в този свят, а другия е когато разберем защо.

3. Пътят е отвътре навън, а не отвън навътре.

Научи се да се доверяваш на Пътя, дори когато не го разбираш.

Понякога това, което изобщо не искаш или очакваш е точно това, от което се нуждаеш. Не само ти, но и всички останали хора.

Истинското израстване е, когато почнеш да осъзнаваш и коригираш себе си, вместо да обвиняваш другите за собственото си нещастие. По този начин връщаш енергията обратно към себе си и поемаш отговорност за собствения си живот.

4. Не губете надежда!

Изпитанията са много и идват без да ни питат дали сме готови за тях. Остава само да вярваме, че ще се справим всеки път. Колкото и да се колебаете във вярата си на моменти, не губете надежда! Накрая, както винаги, всичко ще бъде наред!

Съвършенството е постигнато не когато няма какво да добавите, а когато няма какво да премахнете.

5. Обичайте се!

Ако обичате това, което сте, дори целият свят да е срещу вас, няма да има значение.

Ако не обичате това, което сте, дори целият свят да ви обича, пак няма да ви е достатъчно.

Бъдете себе си.

Това освобождава другите от задължението да ви харесват, а вас- от това да се тревожите от мнението им.

6. Изберете Радостта!

 • Не дължите на никого обяснение за своите ценности и приоритети.
 • Не дължите на никого “Да”, когато всъщност искате да кажете “Не”.
 • Не дължите на никого обяснение за отношенията ви с хора, без значение какви са те.
 • Не дължите на никого помощ да открие щастието си, ако за това трябва да платите със своето.
 • Не дължите на никого извинение, когато не съжалявате за постъпката си и знаете, че отново бихте направили същия избор!

Каквото и да се случва в живота, изборът е един- Радостта!

7. Животът не е лесен!

 • Не чакайте нещата да станат по-лесни, по-прости, по-удобни.
 • Животът така винаги ще е сложен.
 • Научете се да сте щастливи във всеки момент, иначе губите от вашето ценно време.
 • Обстоятелствата и условията, на които попадане не винаги са подходящи и благоприятни.
 • Не можем да избираме винаги какво ще се случи, но можем да избираме как да реаргираме и чувстваме. Изберете радостта!

8. Излизайте от зоната си на комфорт, когато искате промяна.

 • Да намерите мисията в живота означава, да имате нещо, което да ви вдига всяка сутрин от леглото и да ви кара да продължавате, въпреки трудностите.
 • По пътя ще срещнете много разочарования.
 • Понякога трябва да повярвате, че тези разочарованията, са всъщност маскирани възможности.
 • Мечтите са най-благоприятното начало за изграждане на бъдещето. Днес са само мисъл, утре вече са реалност.
 • За да издигнете живота си на по-високо ниво, трябва да осъзнаете, че моделът на мислене, който ви е довел дотук, няма да ви отведе там, където желаете. Отказът за промяна, кара хората да стоят в едно и също положение с години. Те постоянно живеят в страха от непознатото, защото го свързват със силна болка.
 • За да постигнете ново ниво на личен и професионален успех, ви е нужно и друго ниво на мислене.
 • Трябва да жертвате това, което сте в момента, за онова, в което ще се превърнете.
 • Всяко ново мислене вдига вашата вибрация и започвате автоматично да привличате хора или събития, които ще помогнат вашата цел. Необходимо е да преодолеете бариерите на страха за непознатото и да започнете да контролирате ума си.

9. Истинските ценности

 • Да ценим нещо, означава да му даваме енергия и важност в живота ни.
 • Ценностите са компасът, който ви води към съдбата си.
 • Повечето хора се стремят на това, какво искат да имат, а нямат представа какви искат да бъдат.
 • Човек трябва да изясни кои са най-важните за него ценности и да ги следи независимо от всичко. Това е единственият път към трайното щастие.
 • Но не забравяйте! От време на време е задължително да пренастройвате ценностите. Всеки нов етап в живота изисква да пускате ценностите, които не работят, за нови и пресни. Така разширявате повече картата на вашия живот и виждате извън мъглата.
 • Грижете се повече за ценностите ви, отколкото репутацията си, защото те определят вашият характер, а репутацията е само това, за което ви мислят другите.

10. Освободи се от миналото!

Миналото не ви определя, а ви подготвя. Миналото не трябва да ви пуска бариери, а възможности. Миналото не може да се промени, но не бива и да се забравя.

Използвайте миналото като учител, не като оръжие.

11. Важно е да имаме мечти

В света, само 2% от хората превръщат мечтите си в реалност! Тези хора живеят за да рискуват. Не ги интересува дали ще се провалят, не ги интересува дали ще правят грешки. Тези хора желаят да вземат живота в ръцете си.

Ако не рискувате в живота, не можете да израствате. Ако не можете да израствате, не можете да разберете истинския ви потенциал. Ако не можете да разберете истинския ви потенциал, не можете да бъдете щастливи. А ако не можете да бъдете щастливи, тогава какво остана за човек да живее?

12. Живейте!

 • Ако обичате един човек, не се опитвайте насила да промените личните му принципи. Вие не бива да нарушавате границите на вътрешния му свят.
 • Спрете да мислите за това как да получите любов и започнете да давате. Давайте и ще получавате. Няма друг начин.
 • Започнете да живеете. Не се подготвяйте постоянно за живота, който ви предстои в бъдеще.
 • Всички страдания произтичат от факта, че напълно забравяме, че трябва да живеем. Вместо това, всеки ден ставаме и извършваме едни и същи дейности, които нямат отношение към целта на живота ни.
 • Ако искате да живеете, научете следното нещо. Приемете нещата такива, каквито са, и приемете себе си за такъв, какъвто сте.
 • Ако сте богати, не мислете за богатството, което притежаваш. Ако сте бедни, не се концентрирайте върху своята бедност.
 • Правете колкото се може повече грешки, просто не забравяйте едно нещо. Не правете една и съща грешка два пъти. Така ще израснете наистина.
 • Трябва да знаете, че свободата е върховна ценност, а ако любовта не ви дава свобода, това не е истинска любов.
 • Всеки учи някого на това какъв трябва да бъде, а в същото време никой никога не изглежда доволен. Обръщайте внимание само на собственото си поведение.
 • Вие самите сте голям почитател на създаването на проблеми. Просто осъзнайте това и не след дълго проблемите ще изчезнат.

13. Никога не се предавай!

Всичко, което сме загубили е трябвало да си отиде. Някои неща ни учат с присъствието си, а другите с отсъствието си. Никога не отказвайте, когато ви молят, но и никога не молете, когато ви отказват.

14. Живот в свобода

Човекът се чувства щастлив, когато е свободен да прави това, което искрено желае. Да яде това, което обича, да пътува там, където желае, да работи това, което му доставя удоволствие. Понякога неговото щастие не съвпада с гледните точки на другите хора. Това напрежение го кара да се ограничава, да се чувства празен и нещастен.

Никой друг освен вас не знае по-добре как да бъдете щастливи. Никой друг не може да живее вашия живот освен вие самите. Никой не може да ви контролира живота и действията ви, освен ако не го позволите самите вие.

15. Съдбата обича смелите!

Ако нещо или някой ви притеснява, помислете как ще се чувствате след седмица – месец – година.

Ако можете да си представите, че сте щастливи и спокойни тогава, защо да губите цялото това време?

Бъдете щастливи и спокойни сега.

След 20 години ще съжалявате повече за това, което не сте направили, отколкото за това, което сте направили. Мечтайте! Бъдете авантюристи! Хранете съзнанието ви с ценни преживявания!

Когато се чудите дали да предприемате дадено действие, запитайте се:” предприемането на това действие ще ме накара ли да се чувствам добре, независимо от последствията във външния свят?” Ако отговорът е да, уверено вървете напред!

Щастието не принадлежи на тези, които вървят по правила и имат всичко подредено, а на тези, които рискуват и предизвикват съдбата си.

 

Не се изисква много, за да сме щастливи и удовлетворени от живота. Важното е да се замислим за важните неща и да погледнем по един по-положителен начин на живота. Ако се сещате за познат или приятел, който има нужда от подкрепа, изпратете му тези позитивни мисли!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *