3-те най-добри електрически скутери/тротинетки за 2023

3-те най-добри електрически скутери/тротинетки за 2023

Електрическите тротинетки станаха много популярни през последните няколко години благодарение на малките си размери, лесната употреба и екологичния си характер. Те са евтини, удобни и лесни за използване в сравнение с други електрически превозни средства. А най-хубавото на новия електрически скутер е, че те стават все по-добри с всяка изминала година. В днешната статия ще ви запозная с 3 от най-добрите електрически тротинетки за градски условия.

I. Сгъваема Електрическа тротинетка SEGWAY-NINEBOT D28E

Електрически скутер/тротинетка Segway D28E

купи онлайн

D28E е ново попълнение в серията електрически скутери D на Ninebot-Segway и със сигурност ще привлече вниманието ви. С яркочервена дъска около платформата за крака, той определено впечатлява.

Колко добре се представя електрическият скутер по отношение на неговите характеристики и спецификации?

Предимства на Електрическа тротинетка SEGWAY-NINEBOT D28E:

1. Гарантиран комфорт на пътя 9/10

Segway-predna-guma

D28E е оборудвана с 10-инчови помпащи гуми, които абсорбират вибрациите от неравната настилка и правят пътуването ви по-плавно и удобно. Предлагайки максимална скорост до 25 км/ч и пробег до 28 км, тротинетката осигурява оптимални параметри за бързо и екологично градско придвижване.

Безопасност – за да се гарантира безопасността, Ninebot-Segway разполага с предни, задни и стоп LED светлини. Предното колело е оборудвано с електрическа спирачка с антиблокираща спирачна система (E-ABS), а задното колело е с барабанна спирачка.

2. Лесен за управление 8/10

Segway-led-display

Когато се движите из града, е важно да можете да се движите в крак с трафика. Ето защо този електрически скутер е оборудван с три различни режима на управление.

Режим за пестене на енергия (ECO): при скорост, достигаща до 15 км/ч, този режим позволява на батерията да издържи по-дълго, като ви осигурява по-голям пробег.

Стандартен режим (D): със скорост, достигаща до 25 км/ч, този режим е перфектната комбинация от скорост и пробег.

Спортен режим (S): при скорости, достигащи до 25 км/ч, този режим осигурява повече мощност и по-бързо придвижване.

И накрая, режим “Ходене”: със скорост, ограничена до 5 км/ч, този режим ви позволява лесно да бутате електрическия си скутер при ходене.

3. Отлично се справя с изкачване на наклони и неравен път 9/10

Със задвижването на предните колела с постоянна мощност, ще можете да се движите по всякакъв терен. Електрическият скутер Segway-Ninebot D28E разполага с 300W електрически мотор, който ви позволява да изкачвате наклони до 15%.

4. Лесен за пренасяне 9/10

ninebot-sgyvaema-trotinetka

Двустепенният механизъм за сгъване се управлява лесно с една ръка и прави прибирането и пренасянето на електрическия скутер по-лесно от всякога благодарение на лесната и сигурна система за заключване/отключване.

5. Дизайн и естетика 7/10

Колко визуално привлекателен е електрическият скутер? Красивото е въпрос на лично възприятие, но Segway-Ninebot D28E има съвременен дизайн с лека и компактна конструкция, която го прави много привлекателен за много хора. Скутерът е наличен в три различни цвята (черен, сив и бял), което позволява на потребителя да избере този, който най-добре му отговаря. Освен това, D28E има LED светлини, които не само че осигуряват видимост при шофиране в тъмното, но също така придават стилен външен вид на скутера. Яркочервената палуба на скутера добавя щрих цвят и го кара да се откроява, но цялостният дизайн може да не е по вкуса на всеки. Механизмът за сгъване, макар и удобен, не е уникална характеристика сред електрическите скутери.

Завършвам мнението си за това предложение с технически характеристики на модела:

технически х-ки на скутера

Като цяло Segway-Ninebot D28E изглежда функционален и високопроизводителен електрически скутер с добри характеристики за комфорт, безопасност, лекота на използване, управление и преносимост

II. Електрически скутер/тротинетка Xiaomi Mi Essential FBC4022GL

Електрически скутер/тротинетка Xiaomi Mi Essential FBC4022GL

купи онлайн

Ако търсите доказана марка на пазара, лек и сгъваем електрически скутер с впечатляващи характеристики, не търсете повече. Електрическият скутер Mi на Xiaomi е продуктът за вас.

Основните функционалности и производителност на електрическият скутер Xiaomi Mi Essential FBC4022GL са следните:

 • Тегло: 12.5 кг – това прави скутера много лек и лесен за носене или пренасяне, когато не е в употреба.
 • Корпус от самолетен алуминий: като използва тази сплав, скутерът е издръжлив и здрав. Сплавта, използвана при производството на MiJia, е с ниска плътност, но с висока якост и устойчивост на корозия.
 • Литиева батерия с капацитет от 280Wh и типа LG 18650: батерията се зарежда напълно за около 5 часа и може да осигури автономност до 25 км.
 • Електрически двигател с максимална мощност до 500 W, който може да достигне скорост от 20 км/ч.
 • Защита от късо съединение и двойна защита от презареждане: тези механизми помагат за предпазване на батерията и електрониката на скутера.
 • Защита при висока температура: този механизъм предпазва батерията и електрониката на скутера от прекомерно висока температура.
 • Максимално натоварване: 120 кг – това позволява на по-големи потребители да използват скутера без проблем.

В сравнение с другите електрически скутери, Xiaomi Mi Essential FBC4022GL е един от най-добрите продукти на пазара в тази ценова категория. Той предлага солидна производителност, добра автономия на батерията и множество функционалности, които го правят идеален за градски превоз на къси разстояния.

III. Електрически скутер/тротинетка Denver SEL-10510

Електрически скутер/тротинетка Denver SEL-10510

купи онлайн

Информация за сгъваема тротинетка Denver SEL-10510

 • 10” електрически скутер със старт
 • Максимална скорост до 25 км/ч, което го прави подходящ за градско шофиране
 • Мощен мотор от 350W
 • IPX4 устойчив на пръски, за да се предпази от лошо време или непредвидени обстоятелства
 • Максимално натоварване до 120 кг, което го прави подходящ за множество потребители
 • Вградена акумулаторна батерия с капацитет 36V 10Ah – 40 клетки, което му позволява да има максимален пробег до 30 км на зареждане
 • Електрическа и дискова спирачка на задното колело, за да се осигури добра спирачна мощност
 • Преден амортисьор, за да се подобри комфорта при шофиране
 • Надуваемо предно колело и задно колело с форма на пчелна пита, за да се подобри стабилността и комфорта
 • Звънец на волана, бяла LED светлина отпред, червена LED светлина от задната страна, бял рефлектор отпред, червен рефлектор отзад и рефлекторни стикери отстрани, за да се подобри видимостта и безопасността.
 • Крак за стойка с крак, за да може да се паркира на стабилна повърхност.

Оценявам функционалността и производителността на Denver SEL-10510 с оценка 8 от 10. Той има мощен мотор и добра спирачна мощност, както и допълнителни функционалности като амортисьор и светлини, които подобряват комфорта и безопасността при шофиране. Максималният му пробег е по-голям от средното за този клас електрически скутери. Обаче, неговата максимална скорост и натоварване не са толкова високи, колкото при други скутери в същия ценови диапазон.

Между SEGWAY-NINEBOT D28E, Xiaomi Mi Essential FBC4022GL и Denver SEL-10510 кой има най-добри характеристики?

Няма един конкретен отговор на този въпрос, тъй като изборът на най-добрата тротинетка зависи от конкретните нужди и предпочитания на потребителя.

 • SEGWAY-NINEBOT D28E е лек и компактен, с мощен мотор и батерия, която осигурява голям обхват. Той може да бъде подходящ за тези, които търсят електрическа тротинетка с добро ускорение и голям обхват.
 • Xiaomi Mi Essential FBC4022GL е също лек и компактен, с мощен мотор и батерия, която осигурява голям обхват. Той обаче също така има някои защитни функции, като защита от късо съединение и висока температура, които може да бъдат полезни за някои потребители.
 • Denver SEL-10510 има мощен мотор, добра устойчивост на пръски и предлага голям обхват. Той също има някои защитни функции и допълнителни функции като амортисьори и рефлекторни стикери.

Затова, за да определите кой електрически скутер/тротинетка е най-добрият за вас, трябва да сравните характеристиките и да ги прецените в контекста на вашите конкретни нужди, предпочитания и бюджет.

Моля, обърнете внимание: Скоростта и обхватът може да се различават в зависимост от теглото на ездача, терена, температурата и стила на шофиране. Винаги се уверете, че носите предпазна екипировка.

Всички три предложения могат да осигурят часове на приятно и безпроблемно предвижване в града, което ги прави идеален вариант за хора, които искат да спестят пари и да станат по-активни. На който и модел да се спрете е важно да спазвате правилата за движение и да се запознати с това как се кара електрическа тротинетка в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *