8 Идеи за декориране на малка тераса

8 Идеи за декориране на малка тераса

Притежавате ли балкон? Искате ли да направите градина с ограничено пространство или вече имате такава? Нека го направим по-добър. Следвайте тези 8 идеи и съвети за декориране, за да превърнете балкона си в място за релакс.

Съвет 1 – комфорт за краката

Вместо плочки, обикновен под и килим върху него, използвайте изкуствен зелен килим или килим, имитиращ трева. Можете да използвате и дървени плочки за по-добър вид, това ще придаде красив вид на вашия балкон.

Съвет 2 – висящи саксии за свеж екстериор на сградата

висящи цветя на тераса

Покрай парапетите монтирайте рафт или висящи саксии за цветя отвън, за да генерирате свежа визия и повече пространство.

Съвет 3 – не забравяйте декорацията

На пода на балкона използвайте декоративни саксии. В градината на балкона висящите кошници също са задължителни. Можете да отглеждате цветя, билки и дори домати във висящи кошници. Със сигурност ще привлечете погледите и вниманието на гостите ви.

Съвет 4 – комфортът е важен

пейка на тераса

В случай, че не разполагате с голяма тераса, поставете малка масичка с два стола, за да можете в топлите и благоприятни дни да се насладите на чист въздух със сутрешното си кафе или чай. Много практична идея са масите, които се монтират на стена и се сгъват, за да освободят пространстово, когато не се използва. Още по-практично предложение е малка пейка по широчина на терасата с цветни декоративни възглавнички за настроение.

Съвет 5 – сигурността за децата преди всичко

дете на тераса

Ако имате малко дете не забравяйте да обезопасите балкона от остри ръбове, контакти, парапет и т.н. В случая висящите цветя са най-предпочитаните от родителите за озеленяването. Може да си спестите идеята със столове и масичка и да заложите на така популярните, и удобни пуфчета с една ниска масичка. Така всички ще са доволни, дори и детето.

Съвет 6 – осигурете място за цветята

Ако е възможно, подредете стар рафт или нещо подобно, така че да можете да държите саксиите си върху него, това също ще създаде много място.

Съвет 7 – детайлите са важни

осветление вечер на тераса

Детайли за декорация като статуя, фенери или свещници или цветни картини, окачени на стена. Можете да добавите и други градински аксесоари, които ще подхождат на вашето малко пространство.

Съвет 8 – осветление

Осигурете достатъчно осветление за през нощта. В какъвто цвят харесвате. Отглеждайте цъфтящи растения за божествен и естествен аромат.

Отървете се от скучната тераса и създайте малък райски кът за предстоящите топли дни. Приложете поне една от идеите за декориране на терасата, за да да направите балкона си най-удобното и предпочитано пространство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *