Амбър Хърд иска отмяна на присъдата по делото за клевета срещу Джони Деп

Амбър Хърд иска отмяна на присъдата по делото за клевета срещу Джони Деп

Малко повече от месец след присъдата на Амбър Хърд битката продължава. Адвокатите на актрисата поискаха от съдия да отмени присъдата срещу нея от 10,35 милиона долара. Мотивът за искането е, че присъдата не е придружена с доказателства, за да бъде основателна.  Адвокатите на Хърд определят присъденото като “незащитимо” и “прекомерно”. Присъдената сума е както следва 10млн долара компенсаторни щети и 5млн долара наказателни щети, като след произнасянето на присъдата компенсаторните щети бяха намалени на 350 000 долара. В искането си включват и молба да се разпореди нов процес.

Битката Джони Деп – Амбър Хърд продължава

За сега тактиката на Хърд не е ясна, но сагата далеч не е приключила. Шестседмичният телевизионен процес се превърна в спектакъл за аудиторията. Голяма част от показанията се фокусираха върху твърдението, че Амбър Хърд е била физически и сексуално малтретирана от Джони Деп. Деп твърди, че никога не е удрял Хърд и че тя е насилникът.

Адвокатите на Хърд също така искат от съдията да разследва „потенциално неправилно обслужване на съдебни заседатели“, твърдейки, че един от съдебните заседатели, избран да служи в журито е посочен като роден през 1945 г. в документите, дадени на адвокатите преди процеса на избор на съдебни заседатели, но е посочен като роден през 1970 г. в публично достъпна информация.

„Това несъответствие повдига въпроса дали съдебен заседател 15 действително е получил призовка за съдебни заседатели и е бил надлежно проверен от съда, за да служи като съдебни заседатели“, казаха адвокатите на Хърд в искането си.

Самият Джони Деп не веднъж е заявявал, че е готов да забрави за тази голяма сума, защото за него е важно, че е защитил името си.

Бракът на Амбър Хърд и Джони Деп продължи едва две години. За открицателно време тя се превърна в най-критикуваната и мразена известна личност, с което лошите новини за нея не приключват. С интерес ще следим развитието на тяхната история… И както се казва “Важното е мир и любов да има”. В случая нека мир да има!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *