Дойде краят на управлението на кралица Елизабет Втора – почина на 96

Дойде краят на управлението на кралица Елизабет Втора – почина на 96

Съобщава се, че Нейно Величество кралица Елизабет II е починала. Обществеността е била информирана.

1. Цялото кралско семейство се събира при кралицата

Обиковено кралското семейство се събират в Шотландия за традиционната си лятна ваканция. Те прекарват свободното си време в замъка Балморал, където всички се събират, за да отпразнуват споделената си любов към страната и нейната история. Но този път поводът за посещението на замъка е влошеното здравословно състояние на кралица Елизабет втора.

2. Традиция на стотици години се отменя

Също така смяната на караула е отменена и всички публични изяви ще бъдат преустановени до второ нареждане.

Смяната на караула е церемония, която се провежда в Бъкингамския дворец в Англия. Това е традиция, която датира от стотици години и включва много помпозност и обстоятелственост.

Церемонията започва, когато старата гвардия напуска поста си пред Бъкингамския дворец и на нейно място идва нова гвардия. Новата гвардия пристига на коне, докато старата гвардия марширува във формация, за да заеме позициите си около Бъкингамския дворец. След това двете групи разменят местата си!

Всичко това се случва почти всеки ден от годината, с изключение на неделя и Коледа.

През последните няколко години тя се бори и със здравословни проблеми, включително операция за смяна на тазобедрена става, хоспитализация заради дихателни проблеми и прекаран Ковид.

Елизабет II е кралица на Англия от 1952 г. и управлява страната в продължение на десетилетия. Тя е най-дълго управлявалият монарх в британската история и е един от само двамата британски монарси, които са станали по-популярни с течение на времето. Другата е кралица Виктория, управлявала от 1837 до 1901 г.

Когато тя почина, това ще задейства сложен процес на наследяване, който датира от векове, за да се определи кой ще я замени като държавен глава – в случаят Чарлз III ще бъде новият крал.

Ако обаче нито един от тези мъже не поеме властта след смъртта на Елизабет II, тогава в рамките на два месеца след смъртта ѝ ще се проведат избори в парламента, за да се реши кой ще стане следващият монарх.

След смъртта на кралица Елизабет II правителството ще назначи регент, който ще поеме властта за периода на традиционния траур. Този регент ще бъде принц Чарлз.

Новият крал ще бъде коронясан след периода на траур, който обикновено е от шест месеца до две години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *