Как да си направим онлайн магазин професионално

Как да си направим онлайн магазин професионално

Всеки който е имал желание да създаде уебсайт за електронна търговия се е сблъсквал с баснословните суми, които агенциите предлагат за изграждането на онлайн магазин. В интернет може да откриете безброй решения как да създадем онлайн магазин безплатно, но дизайнът не изглежда толкова професионално. Ако искате да се утвърдите като марка в интернет, ще е нужно и сайтът ви да изглежда перфектно във всяко направление.

Какво е Shopify?

Вероятно сте чували за Shopify, защото това е една от най-големите платформи за електронна търговия в света. Shopify предоставя на търговски уебсайтове платформа за изграждане на онлайн магазини, приемане на плащания и популяризиране на продукти. Ако вече имате уебсайт за електронна търговия или използвате различна платформа може да мигрирате към Shopify безпроблемно.

Съвет: изградете план за съдържание на сайта предварително, не губете време за това в 14-дневният безплатен период.

Какво прави Shopify един от най-добрите?

Независимо какъв бизнес стартирате Shopify има гъвкава визия, функции и поддръжка. Помощният център на Shopify е толкова изчерпателен с обяснения и снимков материал, че няма вариант да останете с неизяснен въпрос. След регистрация от няколко стъпки се стартира 14-дневен безплатен период (не се изисква кредитна/дебитна карта). Имате възможност с помощта на ръководството за първоначална настройка стъпка по стъпка да направите основните настройки, за да започнете да продавате.

Как работи Shopify?

Shopify предоставя различни инструменти, които да ви помогнат да попълните вашия сайт, без писане на кодове, което би затруднило всеки обикновен потребител. Може да използвате Шопифай, за да продавате продуктите си през различни канали за продажба. След като се свържат може да следите своите продукти и поръчки на едно място.

Основни стъпки при създаване на Shopify акаунт

1. Първоначален екран – Създай своят магазин

Създай онлайн магазин Shopify

2. Име на онлайн магазина

Име на онлайн магазина Shopify

3. Основни въпроси за персонална помощ

основни въпроси Shopify

 

 

 

 

 

 

основни въпроси Shopify2

 

 

 

 

4. Начален екран

начален екран Shopify

След като сте преминали през основните стъпки може да започнете да попълвате нужната информация и снимки по страниците. Започнете с началната страница.

В таб Sales channels ще откриете:

  • Themes – разгледайте безплатните теми на Shopify, предназначени да предложат най-доброто персонализиране на началната страница.
  • Blog posts – публикациите в блога са чудесна възможност да представяте своите продукти детайлно.
  • Pages – тук се създават страниците, като има опция да бъдат видими или скрити, което е чудесна възможност ако имате кампании, които са периодични.
  • Navigation – от навигация се създава основното и футър меню на уебсайта, както и филтрите.
  • Preferences – попълнете Homepage Title & Meta Description, защото това са заглавието и описанието на вашия бизнес, с който се представя в Google търсачката.

Ако при създаването на онлайн магазина не сте добавили канал за продажби, може да го направите от Sales channels + и да изберете безплатно добавяне.

След като попълните вашата информация, обърнете внимание на горният десен ъгъл на началната страница дали се изпълнили всички 5 стъпки. Ако сте пропуснали някоя, Shopify ще ви навигира какво още е нужно да се изпълни.

В Shopify Store ще открите безплатни приложения, които ще ви помогнат да изградите вашият бизнес и да добавите допълнителни функции към сайта.

Настройте своят магазин и изберете план по-късно

В рамките на тези 14дни сте имали достатъчно време да изградите уебсайта и да стартирате вашият онлайн магазин. След този период Shopify предлага 3 основни плана за всеки бизнес:

  1. Basic plan – за стартиращ бизнес 29$/месец
  2. Shopify plan – за разрастващ се бизнес 79$/месец
  3. Advanced plan – разширени функции за мащабиране на вашия бизнес 299$/месец

планове Shopify

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПЛАНА

Характеристики на план Shopify

Характеристики на план 2 Shopify

Shopify е наистина превъзходно решение за електронната търговия. Потребителите могат да създават бързо и професионално, без да имат познания в програмирането. Менюто е лесно за навигация, а най-големият плюс е 24/7 поддръжка за всеки план, форумът за взаимопомощ и стотиците материали и видеа.

С две думи Shopify ви предлага всичко, което бихте искали от една платформа за електронна търговия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *