Как правилно се зарежда електрическа тротинетка? Съвети за батерията

Как правилно се зарежда електрическа тротинетка? Съвети за батерията

Електрическата тротинетка/скутер през последните няколко години се превърна в най-желаният и достъпен начин за бързо придвижване в градска среда. С всяка следваща година се произвеждат все по-осъвършенствани и добри предложения за електрически тротинетки на достъпни цени. В днешната статия ще ви опишем един от най-задаваните въпроси от собствениците на возилото или:

Как се зарежда електрическа тротинетка?

1. Проверете нивото на батерията преди зареждане.

  • Включете електрическия скутер и проверете индикатора на нивото на батерията на таблото.
  • Проверете нивото на батерията в приложението, свързано с електрическата тротинетка.
  • Свържете зарядното и проверете индикатора на светодиода на зарядното.
  • Ако вашата електрическата тротинетка няма никоя от тези функции, можете да извадите батерията и да проверите напрежението с мултиметър.

2. Уверете се, че електрическият скутер е изключен.

Електрическата тротинетка трябва да бъде изключен при зареждане. Важно е да го изключите при зареждане, защото това предотвратява повреда на батерията, компонентите за зареждане и целия скутер. Когато е изключена, използва по-малко енергия и батерията може да се зареди по-ефективно. Това предотвратява възможни сривове на напрежението, които могат да повредят батерията и другите компоненти.

3. Свържете зарядното с електрическата тротинетка и включете в подходящото зарядно.

Уверете се, че светодиодният индикатор на зарядното устройство свети. Важно е да се уверите, че батерията се зарежда правилно.

4. Заредете електрическата тротинетка, докато не бъде пълно заредена.

Времето, необходимо за зареждането му, ще се различава в зависимост от размера на батерията и типа на зарядното. Обикновено отнема около 4-8 часа, за да се зареди пълно стандартна батерия. Не се препоръчва да оставяте електрическата тротинетка включена, след като е заредена. Това може да доведе до презапрезареждане и да повреди батерията.

5. Изключете зарядното от електрическата тротинетка от контакта.

6. Включете тротинетката и проверете нивото на батерията, за да се уверите, че е напълно заредена.

 

Как да удължим живота на батерията на нашия скутер?

Правилната експлоатация на батерията може да удъжи живота на батерията и да се предотврати закупуването на нова след гаранцията от 2години от производителя. Ето и необходимите стъпки, които трябва да следвате:

1. Проверявайте редовно нивото на батерията.

Това е важно, за да наблюдавате изправността на батерията. Редовната проверка на нивото на батерията ще ви помогне да идентифицирате всички проблеми, преди да станат сериозни.

2. Използвайте скутера по умерен начин.

Избягвайте да го използвате при максимална скорост или ускорение. Това ще помогне на батерията да не се изтощи твърде бързо.

3. Използвайте ел тротинетка в хладна среда.

Топлината може да доведе до по-бързо изтощаване на батерията. Ако се използва през лятото, опитайте се да го държите на сянка, за да намалите натрупването на топлина.

4. Съхранявайте тротинетката на хладно и сухо място.

Когато не я използвате, съхранявайте на хладно и сухо място. Това ще предпази батерията от прекалено бързо изтощаване и ще я предпази от повреда.

5. Заредете тротинетката на ток напълно.

Уверете се, че сте я заредили напълно, преди да го съхранявате или използвате. Това ще помогне да се гарантира, че батерията е здрава и функционира правилно.

6. Извършвайте редовна поддръжка.

Редовно проверявайте връзките на батерията, клемите и окабеляването за признаци на износване или повреда. Това ще помогне да се гарантира, че батерията функционира правилно и не се изтощава твърде бързо.

7. Винаги четете ръководството за потребителя, преди да заредите вашия електрически скутер за първи път.

Това ще гарантира, че използвате правилното зарядно и разбирате процеса на зареждане. 

8. Уверете се, че зарядното устройство е съвместимо с вашия електрически скутер.

Различните модели електрически скутери може да изискват различни видове зарядни устройства. Винаги купувайте оригинални зарядни устройства.