Как се гради хармонична връзка?

Как се гради хармонична връзка?

Днес ще си говорим за любовта! Защото любовта е дар, който е достъпен за абсолютно всички! Любовта е безплатна, да правилно прочетохте безплатна е! А щом е безплатна защо толкова малко хора живеят в щастливи любовни отношения? Защо толкова малко хора живеят с това прекрасно чувство?

Много хора се самоограничават с мисли като:

  • „Любовта е болка”
  • „Няма вечна любов”
  • „Любовта трае само три години”
  • „Любовта е до едно време”
  • „Любовта е болка”
  • „Любовта е за младите”

И още и още…

Любовта е най-силната емоция в света.

Когато обичаш някого, искаш да направиш всичко за него и нищо на този свят няма по-голямо значение от него. Любовта ни прави щастливи и тъжни едновременно. Тя ни дава сила, надежда и кураж да преминем през най-трудните моменти в живота си.

Любовта ни кара да вярваме, че има някой, който винаги ще бъде с нас, независимо какво се случва в живота. Любовта ни кара да се чувстваме така, сякаш можем да покорим света с една ръка вързана зад гърба!

Любовта е нещо, което не може да се обясни, а само да се усети от сърцето!

Любовта трябва да бъде безусловна.

В началото на всяка връзка любовта е именно такава. Когато обичаме човека до себе си „без условия” именно това е истинската любов.

Любовта е най-красивото чувство на света. Това е чувство, което не може да се опише само с думи. Това е чувство, което засяга всеки аспект на живота и ни вдъхновява да правим неща, които сме смятали за невъзможни.

Любовта не е само думи, тя е и действие. Любовта трябва да бъде безусловна. Тя не трябва да е обвързана с никакви условия. Без значение колко много обичате някого, ще дойде момент, когато той няма да може да отвърне на тази любов по една или друга причина. Това не означава, че трябва да спрете да ги обичате или да спрете да се грижите за тях, защото този човек е спрял да ви отвръща с любов. Любовта никога не умира и ако все още искате да покажете любовта си към този човек, направете го независимо от това какво мисли или чувства той към вас в момента!

Любовта е търпелива, любовта е добра. Тя не завижда, не се хвали, не се гордее. Тя не позори другите, не се стреми към себе си, не се гневи лесно, не пази сметка за грешките. Любовта не се наслаждава на злото, а се радва на истината. Тя винаги защитава, винаги се доверява, винаги се надява и винаги упорства. Любовта никога не се проваля.

1 Коринтяни 13:4-8

Любовта винаги е взаимна

Ако любовта не е взаимна не е истинска любов.

Любовта винаги е взаимна. Любовта е двупосочна улица. Любовта не е емоция, а решение.

Любовта е да бъдеш едно с другия човек.

Любовта не е нещо, което можете да държите в ръка или да сложите в джоба си. Тя не е нещо, което можете да скриете зад гърба си, и не е нещо, което можете да захвърлите, когато стане неудобно.

Любовта е чувство, което съществува между двама души, които изпитват дълбока привързаност един към друг.

Ако във връзката има проблеми, то това се дължи на начина, по който се чувствате един към друг, или на начина, по който се държите един към друг – или и на двете!

Любовта включва способността да виждаме гледната точка на другия и да го приемаме такъв, какъвто е, дори и да се различава от това, което бихме искали да бъдем ние самите.

Щастието и удоволствието идва от това да даваме любов, а не да очакваме да получаваме

Любовта е изкуство. Тези, които не могат да обичат, са най-нещастни. Да можеш да обичаш някого безусловно, това е най-великата характеристика на човешките същества. Любовта е свободна, не трябва да се очаква и изисква. Красивите жени са от Венера, красивите мъже – от Марс, а хората, които не обичат да дават любов, са от планетата на тъгата.

Щастието и удоволствието идват от това да давате любов, а не да очаквате да я получите. Колкото повече давате, толкова повече получавате.

Щастието е избор. То не е нещо, което просто ни се случва. То е избор, който правим всеки ден. И ако успеем да се научим да избираме щастието, тогава ще можем да бъдем щастливи независимо от това, което се случва около нас.

Любовта не се състои в това да намериш правилния човек, а да създадеш правилна връзка. Не става въпрос за това колко любов имаш в началото, а колко любов изграждаш до края.

Ако искате да бъдете обичани от другите, покажете им кои сте и какво можете да предложите, преди да поискате нещо в замяна – нека действията ви говорят сами за себе си!

Обичайте първо себе си, преди да обичате някой друг, защото никой не може да обича истински някой друг, докато първо не обикне себе си – Не можете да раздавате това, което нямате първо в себе си!

Как да изградим хармонична връзка?

Най-важното нещо в една връзка е доверието.

Трябва да сте приятели с партньора си и да го уважавате.

Не забравяйте за романтиката. Дайте шанс да ви съблазни, спомнете си първата среща, първата целувка, първата нощ.

Сексът трябва да бъде важна част от съвместния живот.

Научете се да общувате един с друг.

Да се разбирате помежду си: Опитайте се да прекарвате повече време заедно, ако не можете, по-добре да се разделите, отколкото да се убиете един друг пред очите си.

Ако нещо се обърка, не мълчете, кажете всичко, което ви притеснява и тревожи наведнъж.

Всичко е любов! Истинският ви живот започва тогава, когато вашето щастие е по-важно от чуждото мнение. Не забравяйте, че най-голямата от всички цели е да бъдете щастливи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *