Най-доброто време за пътуване до Гърция

Най-доброто време за пътуване до Гърция

Най-често задаваният въпрос що се отнася до пътуване в чужбина е: „Кога е най-доброто време за почивка?”. А когато към плана за почивка в чужбина се включват и децата въпросите стават още повече.

Истината е, че по което и  време на годината да решите да посетите Гърция, мога да ви обещая едно: ще се влюбите. Хората, храната и спиращата дъха природа със сигурност ще откраднат сърцето ви!

Почивка от Януари до март

Зимата в Гърция е идеалната възможност да видите страната като местните жители. Насладете се на културата на кафенетата в Атина, докато разговаряте с часове на чаша идеално приготвено кафе. Когато слънцето залезе, разгледайте местния нощен живот. Със сигурност има какво да се види и летните емоции няма да ви липсват.

Почивка от Април до Юни

Според мен най-доброто време за пътуване до Гърция е между април и май. Времето е идеално за приключения на открито и ще се насладите на гръцките острови преди да пристигнат летните тълпи.

Единственото събитие, което трябва да планирате пътуването си, е Великденският уикенд. Времето в страната е изключително натоварено и хотелите често се резервират няколко седмици предварително.

Ако пътувате в Гърция с ограничен бюджет или искате да избегнете тълпите, зимните месеци са най-доброто време за посещение. Най-добрите атракции са лишени от други туристи и няма да имате проблем да намерите евтини полети и изгодни хотелски оферти.

Почивка от Юли до септември

Вероятно няма нужда да ви казвам, че лятото в Гърция е невероятно. Най-горещият месец е юли, когато градусите достигат до 33 градуса, това е райско.

Това е най-доброто време от годината просто да лежите на плажа и да забравите за света.

Едно от летните горещи точки на Гърция е остров Санторини, където всеки момент е достоен за Instagram. Островът се посещава от милиони всяко лято. Почиващите посещават плажовете през деня, след което купонясват през нощта. Определено има по нещо за всеки.

Миконос също е едно от най-добрите места в Гърция за уникални плажове и луд нощен живот. Легнете под горещото гръцко слънце цял ден и след това купонясвайте, докато имате сили.

Търсите нещо по-сдържано? Разгледайте региона на Ираклион, който има страхотна комбинация от кафенета, ресторанти, плажове и места, подходящи за семейството.

Почивка от Октомври до декември

Въпреки че сме склонни да мислим за Гърция като за всички плажове с бял пясък и безкрайно синьо море, има някои други наситено красиви цветове отвъд. Когато листата започнат да падат и можете да усетите този есенен аромат във въздуха, вие сте готови да изследвате другата страна на Гърция.

Есента може да бъде също толкова зашеметяваща като лятото, но по съвсем различен начин.

Посетете през септември, когато гроздето се бере и лозята от световна класа са в разгара си. Или изчакайте още месец и вземете домашна ракия (както гърците я наричат “raki”) от уличните щандове на Крит.

И позволете ми да ви кажа, няма по-добро време или място за ядене от октомври и ноември в Гърция, когато местните маслини и други средиземноморски лакомства са пресни.

Как да планирате пътуването си

Типът бюджет, който можете да съставите, ще варира в зависимост от това колко гъвкави сте, къде ще търсите да останете и дали ще търсите да ядете и пиете в заведения от най-висок клас.

Леглата в хостела често се предлагат за около десет евро на вечер, докато бюджетните хотелски стаи могат да бъдат намерени от около двадесет и пет евро нагоре. Имайте предвид, че цените имат тенденция да се повишават в по-големите курорти и дестинации, особено в пиковия сезон и поскъпващите цени за това лято.

Ако пропуснете изисканите коктейли и ядете от улични търговци, тогава можете да се справите с десет до двадесет евро на ден за храна и напитки. Също така ще трябва да предвидите бюджет за дейности, особено ако ще предприемете екскурзии до най-добрите плажове или ще разгледате основните исторически забележителности.

С колкото и бюджет да разполагате, нужно ви е само малко свободно време, за да се насладите на незабравимите емоции и гостоприемство в Гърция. Всеки сезон в Гърция носи различна емоция и чар. От неотдавна гърците “крадат” българските турусти от родното Черноморие и това далеч не е случайно.

А офертите за ранни записвания и “last minute” почивки са стотици, така че не губете време! Подарете си заслужената почивка и няма да останете разочаровани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *