Най-красивите бижута, които дебютираха в Париж 2022

Най-красивите бижута, които дебютираха в Париж 2022

Тазгодишните най-зашеметяващи шоута  от Седмицата на модата в Париж гарантирано се появиха на първите страници на вестниците по целия свят. Блясъкът на френската столица оживя в лятната светлина, когато някои от водещите дизайнери на бижута в Париж – твърде много, за да ги изброя – представиха оригинални творения, невиждани до сега.

Boucheron

брошка Boucheron

Тази година творческият директор Клер Шосон продължава да разширява границите на висококачествените бижута със своите проекти за Boucheron, чийто бутик се намира на площад Вандом от 1893 г. насам. Последната колекция на марката е вдъхновена от “идеята, че вселената е съставена от звезди”, казва тя. “Исках да създам впечатление за съзвездия”. Резултатът е експлозия от цветове и светлина – от сапфири и диаманти, поставени в злато, до аметисти и аквамарини, поставени в платина. Шосон създаде тази брошка, наречена „Bois Diamant“ или Diamond Wood, в която цветните венчелистчета бяха сканирани, така че всеки детайл да може да бъде изобразен в розово дърво. След това венчелистчетата бяха поставени в ажурна златна структура , която беше покрита с украсени с диаманти плодници, изработени от титан.

Buccellati

Buccellati

Парижката компания Buccellati, основана през 1932 г. от Ахил Бучелати, е известна с красивите си бижута. Марката се гордее със създаването на екстравагантни и устойчиви изделия. Много луксозни къщи прегръщат идеята за устойчивост, тъй като тази дума продължава да доминира в разговорите за мода и бижута, а Buccellati наистина се е вкопчила в тази концепция със своите бижута от висок клас, наречени Vintage Collection и включващи елементи от архивите ѝ. Колекцията, създадена, за да подчертае емблематичните елементи на Buccellati, включва тази гривна за ръкавели, изработена от 18-каратово бяло и жълто злато и представяща 74,25-каратов аквамарин, заобиколен от 98 брилянти с общо тегло 1,32 карата.

Cartier

пръстен Yasifan

Колекцията висши бижута Beautés du Monde на Cartier , която наистина се стреми да покаже “красотата на света” чрез своя дизайн. В рамките на Beautés du Monde, капсулната колекция от седем пръстена поставя акцент върху редки камъни в обков, създаден, за да предаде стълбовете на дизайна, присъщи на ДНК-то на Cartier.

Това се постига чрез съпоставяне на диаманти с цветни скъпоценни камъни, наред с изумруди и рубини. Използването на различни шлифовки е друг ключов аспект – това включва шлифовка тип “маркиз”, шлифовка тип “възглавничка” и шлифовка тип “изумруд” (две от които са използвани в предишни колекции). Маркизната шлифовка е диамант с квадратна форма, който е удължен вертикално и е увеличен в краищата си – известен е още като форма “сълза” поради приликата му със сълзи, които се стичат по бузите. Шлифовката “възглавничка” се използва от Cartier от 1891 г. насам; тя се отличава с голяма площ и дълбоки страни, които създават обем, без да увеличават теглото. Изумрудената шлифовка се използва от 1902 г. и се отличава със стъпаловидно изрязан павилион, който позволява на светлината да прониква от всички ъгли за постигане на максимален блясък.

Този пръстен Yasifan подчертава 28,43-каратов шлифован кабошон турмалин тип Paraiba, поставен в 18-каратово бяло злато и заобиколен от шлифовани кабошон рубини и брилянтни диаманти.

Chanel

огърлица Comète Saphir

Страстта на Шанел към бижутата е добре документирана. Тя е един от първите дизайнери, които включват сложна бижутерия в колекциите си, и често черпи вдъхновение от света на скъпоценните камъни. През 1932 г. тя представя колекция бижута с високи диаманти, много от които са вдъхновени от звездите на небето: “Исках да облека жените в съзвездия”. Деветдесет години по-късно къщата отдава почит на колекцията на Шанел, която променя правилата на играта и ефективно разглежда бижутата през призмата на висшата мода.

Chanel трансформира Éphémère в обстановка, подобна на музей, за разкриването на колекцията от 1932 г., която включва тази огърлица Comète Saphir, подчертаваща шлифован сапфир с общо 6,56 карата, заобиколен от бели диаманти и сапфири в 18-каратово бяло злато.

Chaumet 

Пръстен "Escales"

Най-новата колекция висококачествени бижута на Chaumet е Ondes et Merveilles, или “Вълни и чудеса” – отражение на природата, особено на ефекта от светлината и движението на водата. Пръстенът “Escales” е с крушовиден параибски турмалин, обрамчен от диаманти и шпинели, и неслучайно рамката на пръстена се асоциира с диадема – отличителен знак на Chaumet.

Дизайнът е вдъхновен от морето, с неговите тюркоазени дълбини, силни течения и постоянно променящи се настроения. Камъкът е специално избран заради способността му да отразява светлината от всички ъгли. Комбинацията от диамантено паве и паве шпинел прави това изделие уникално по своя дизайн и изработка.

Chopard

Chopard

Марката е известна със своите висококачествени, ултралуксозни и високохудожествени изделия, които често са изработени от скъпоценни камъни, злато, диаманти и редки метали като платина, паладий и кобалт.

Тези обеци попадат в тази категория – красив симетричен дизайн от изящно шлифовани розови сапфири с обща 10,71 карата и бели диаманти с 7,28 карата, поставени в 18-каратово бяло и розово злато със сертификат Fairmined, като последното е използвано за деликатно гравиране, което е на върха на дизайна.

Graff

Graff High Jewelry Necklace

Graff създава бижута по поръчка още от основаването си в Лондон през 1868 г. от Asscher Brothers & Co, които продават насипни диаманти на едро до 1908 г., когато отварят първия си магазин на Хатън Гардън, където започват да продават бижута, както и диаманти. През 1919 г. те отварят първия си магазин на New Bond Street в Лондон, където работят и до днес.

Това невероятно колие от повече от 180 карата жълти и бели диаманти, включително 22,08-каратова капка с жълт диамант с форма на круша е подчертана с бели диаманти с форма на круша и също може да бъде разделена.

Van Cleef & Arpels

бижу

Почитателите на Van Cleef & Arpels знаят, че един от най-примамливите белези на къщата са нейните загадъчни бижута, пищният вид на камъните, изкусно поставени така, че металът под тях почти изчезва. Това колие може да се носи по шест начина, като се започне с централната висулка, която е с 31,24-каратов диамант с форма на круша и се отделя, за да се носи на собствена верижка.

Подписът на Van Cleef & Arpels е гравиран върху закопчалката и върху овален етикет, прикрепен към една от висулките.

Piaget

Piaget

 

Най-новата колекция висши бижута на Piaget, представена в бутика на марката на улица Rue de la Paix, е вдъхновена от нощното небе. От розовото сияние на здрача до мастиленото синьо на полунощ, “Слънцестоене” изследва играта на светлина и цветове, която се случва през най-дългата нощ в годината.

Пръстенът Flamboyant Nightfall включва 7,89-каратов шлифован мадагаскарски сапфир, поставен в 18-каратово бяло злато и заобиколен от диаманти с крушовидна, маркизната и брилянтната шлифовка – централната част на дизайна, която включва сапфира, може междувременно да се отстрани.

Messika

Messika

Валери Месика е вдъхновена от съблазнителните влияния на Египет в най-новата си колекция бижута, наречена “Отвъд светлината”. Сред дизайните, които включват асиметрия и открояващи се камъни, най-зашеметяващото предложение в колекцията е колието Akh-Ba-Ka – дизайн, който напомня за изгряващ феникс и се отличава с приказен фон.

Колието Akh-Ba-Ka е вдъхновено от митичната египетска птица, която се издига от пепелта на собственото си унищожение. Висулката представлява феникс, който се издига от сводест ковчег. Фениксът е кацнал на върха на квадратна основа, която е украсена с диамантени акценти и бели сапфири. Той е замислен като почит към Древен Египет, където е символизирал възраждането в живота след смъртта.

Целта на тази статия е да събере най-забележителните и интересни модели от модните ревюта на бижута за лято 2022 в Париж. Надяваме се, че ще ви вдъхнови да обмислите възможността да добавите малко блясък към аксесоарите си през следващата година! Не пропускайте други актуални новини за бижута и аксесоари!

*източник снимки: robbreport.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *