Примерно Кето меню

Примерно Кето меню

Кето храненето е най-мощният инструмент за отслабване и подобряване на здравето. Това е диета, богата на здравословни мазнини, които могат да ви помогнат да контролирате теглото си, да намалите възпаленията и да подобрите мозъчната функция. Кето диетата се различава от другите нисковъглехидратни диети, защото се фокусира върху консумацията на естествени мазнини и протеини. Целта е да приведете тялото си в състояние на кетоза, при което то изгаря мазнини вместо глюкоза за енергия.

При кето диетата се консумират храни с високо съдържание на мазнини като месо, риба, яйца и зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати. Избягват се зърнените храни, плодовете и повечето нишестени зеленчуци като картофите. Ако сте начинаещи в кето диетата или имате нужда от помощ, за да започнете, сме ви подготвили примерно меню с любимите ни рецепти, които да ви помогнат.

Кето диета примерно меню за жени

Закуска

Кафе с 15гр MCT масло (пасирайте)

2 яйца на омлет

20гр зрял чедър

Обяд

Салата

150гр зелена салата

50гр авокадо

20гр суров бекон /мазнината добавете към салатата/

15гр зехтин

Следобедно хранене

1 порция кето торта гараш

Вечеря

Пилешки сърца със зеленчуци

160гр сурови пилешки сърца

100гр суров зелен пипер

100гр сурови гъби

20гр лук

50гр спанак

20гр масло

Кето диета примерно меню за мъже

Закуска

Кафе с 15гр MCT масло (пасирайте)

5 яйца на омлет

40гр зрял чедър

Обяд

Салата

150гр зелена салата

50гр авокадо

20гр суров бекон /мазнината добавете към салатата/

30гр зехтин

Следобедно хранене

1 порция кето торта Гараш

Вечеря

Пилешки сърца със зеленчуци

230гр сурови пилешки сърца

100гр суров зелен пипер

100гр сурови гъби

20гр лук

50гр спанак

30гр масло

Кето храненето е най-мощният инструмент за отслабване и подобряване на здравето. Добавянето на магнезий, калий, MCT масла по време на адаптацията е изключително важна. Доказано е, че кето диетата е ефективен инструмент за намаляване на теглото, поради високото съдържание на мазнини. Мазнините в тази диета са известни като кетони, които се произвеждат от черния дроб, когато той разгражда мастните запаси. Когато ядете въглехидрати (въглехидрати), в резултат на това тялото ви произвежда глюкоза. След това глюкозата постъпва в клетките, където може да се използва за гориво или да се съхранява като гликоген в черния дроб и мускулите.

Когато ограничите въглехидратите от диетата си и ги замените със здравословни мазнини от храни като авокадо, ядки, семена, масло и кокосово масло; тялото ви ще създаде кетони. Този процес позволява на тялото ви да изгаря мазнини вместо въглехидрати за енергия. Освен че ви помага да отслабнете, този процес подобрява и цялостното ви здравословно състояние, като ви помага да намалите възпаленията в организма си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *