Рецепта за кето торта Гараш

Рецепта за кето торта Гараш

Рецепта

Време за приготвяне

45

минути

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ​

  • 100 гр орехи смлени на ситно

  • 100 гр краве масло

  • 4 с.л. какао на прах

  • 5 яйца на стайна температура

  • 25 гр заквасена сметана

  • 85гр стевия и еритритол бленд или 110 гр еритритол на прах

  • щипка сол

     
     

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ​

  • Кето блат за торта: яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг с 25 гр от бленда стевия и еритритол и към тях внимателно се добавят смлените орехи.

    (За да не изгубите въздуха от белтъците, задължително разбърквайте с метална лъжица.)

  • Така получената смес изпечете за около 10-12 минути на 180 градуса върху намаслена хартия за печене в голяма тава.

    (Леко трябва да се запече и покафенее)

  • След изпичането разстелете сместа по цялата тава върху хартията и изрежете всеки блат с формата, която ползвате за сглобяване на  тортата. 

  • За крема:

    Изсипете маслото и останалия подсладител с щипка сол в съд и ги разтопете на котлон. След като маслото се разтопи, махнете от котлона, добавете 4 с.л. какао на прах и заквасената сметана. 

  • Разбийте жълтъците на водна баня, като внимавате водата да не докосва съда с жълтъците. Ако не ви притеснява консумирането на сурови яйца, то пропуснете тази стъпка и направо разбийте жълтъците. Към тях на струйка прибавете шоколадовата смес.

  • След това се редуват блат крем, блат крем.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.