Рецепта
45
минутиНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
100 гр орехи смлени на ситно
100 гр краве масло
4 с.л. какао на прах
5 яйца на стайна температура
25 гр заквасена сметана
85гр стевия и еритритол бленд или 110 гр еритритол на прах
щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Кето блат за торта: яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг с 25 гр от бленда стевия и еритритол и към тях внимателно се добавят смлените орехи.
(За да не изгубите въздуха от белтъците, задължително разбърквайте с метална лъжица.)
Така получената смес изпечете за около 10-12 минути на 180 градуса върху намаслена хартия за печене в голяма тава.
(Леко трябва да се запече и покафенее)
След изпичането разстелете сместа по цялата тава върху хартията и изрежете всеки блат с формата, която ползвате за сглобяване на тортата.
За крема:
Изсипете маслото и останалия подсладител с щипка сол в съд и ги разтопете на котлон. След като маслото се разтопи, махнете от котлона, добавете 4 с.л. какао на прах и заквасената сметана.
Разбийте жълтъците на водна баня, като внимавате водата да не докосва съда с жълтъците. Ако не ви притеснява консумирането на сурови яйца, то пропуснете тази стъпка и направо разбийте жълтъците. Към тях на струйка прибавете шоколадовата смес.
След това се редуват блат крем, блат крем.