Рецепта за Рибни кюфтета

Рецепта за Рибни кюфтета

Рецепта

Време за приготвяне

60

минути

Необходими продукти

  • 250гр риба (по избор)

  • 250гр картофи

  • 150гр сладки картофи

  • 1 яйце

  • 2 стръка пресен лук

  • 3 стръка пресен магданоз

  • сол на вкус

  • 100гр царевичен грис или галета (за овалването)

Начин на приготвяне

  • Сварете картофите, охладете и ги намачкайте.

  • Сварете рибата до готовност.

  • Накъсайте рибата и я прибавете към картофите.

  • Добавете ситно нарязаният зелен лук и подправки.

  • Овкусете със сол и омесете сместа добре.

  • Добавете яйцето към сместа и оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в панировка, като леко ги сплескате след това.

  • Изпечете кюфтетата на тиган или във фурна на 170-180 градуса за 15тина минути, докато придобият златист загар.

  • Добавете гарнитура зеленолистни зеленчуци и майонезен сос или сос Айоли.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.