Защо на добрите хора им се случват лоши неща?

Защо на добрите хора им се случват лоши неща?

Всички знаем поговорката „Какво посееш това ще пожънеш.”. И повече хора си казват „аз сея добро”, а получавам негавитни емоции.  Защо съм толкова добър човек и ми се случват непрекъснато лоши неща? А какво всъщност е добър човек?

Кой човек е добър?

  • Човек, който угажда на другите
  • Умее да прощава
  • Проявява търпение и разбиране към околните
  • Добрият човек е щастлив и емоционално здрав!

„Човек не се учи да бъде добър, напротив – учи се да бъде лош, добротата е в хората по рождение!” – Макс Юнг

Кога да правим добро?

Трябва да правим добро само ако човек ни е помолил. Непотърсената помощ е най-лошата услуга, която може да си направите. Тогава вие в ролята на спасител давате добро и когато в един момент спрете се превръщате в лош човек.

За какво да помислим преди да направим добро?

  1. Задайте си въпроса „Аз искам ли да помогна?”
  2. Бях ли помолен за това?
  3. Имате ли нужният ресурс, за да помогнете.
  4. Тази помощ ще ни навреди ли по някакъв начин?

Това което получавате от Вселената е това, което излъчвате

Чашата на търпението или образно казано всеки се ражда с 10% пълна чаша на търпението (това е нашето емоционално тяло). Когато изпитвате негативни емоции (вина, срам, страх, гняв, илюзии) това започва да изпълва емоционалното тяло. В даден момент сигналите на тялото се изявяват в раздразнение от всичко заобикалящо. Чашата на търпението се пълни и това започва да се отразява в конфликтни отношения с близки и роднини. Ако не се постараете за емоционалното си състояние започват по-сериозни отражения в здравето. До момента, в който тялото не издържа на това пълно с негативизъм емоционално тяло.

~Лука 12:32 – „Казвам ви, на всеки, който има ще се даде, а от онзи, който няма ще се отнеме и това, което има.”, но тук не се говори за материалното, а за емоционалното състояние.

И все пак когато лоши събития се случват в живота, това не трябва да се приема само като знак за духовно израстване. Това е ясна причина, че нещо в живота не е наред и трябва да се промени към по-добро. А докато не се направят нужните действия Вселената ше продължава да дава своите „знаци”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *